Elsa Waljaard

Elsa Waljaard  is al ruim 25 jaar werkzaam onder jongeren met als grootste passie het vertellen van Zijn verhaal en het aanmoedigen en coachen van jongeren en jong volwassenen in hun relatie met Jezus. De laatste jaren gaat haar aandacht meer en meer uit naar alle generaties. “Jong en oud hebben elkaar nodig. We kunnen zoveel leren van elkaar”.

Elsa zegt verder: “Mijn hart is er altijd op gericht het Woord zo eenvoudig mogelijk te verkondigen en uit te leggen. De liefde van Christus is overweldigend en woorden schieten daarin vaak tekort. Ik gebruik graag creativiteit bij mijn preken. Jezus vertelde vaak gelijkenissen: verhalen die het thema als het ware zichtbaar maken en vooral toepasbaar maken in het leven van elke dag. Dat is mijn verlangen als het gaat om de kracht van het Woord en de kracht van woorden en gebaren, kunst, beelden, theater, etc.”

Door het jarenlang leiden van dansteams en dramagroepen en het produceren van verschillende theaterproducties, heeft Elsa veel ervaring met de kracht van het visuele om de boodschap uit te beelden. Zij produceerde onder meer de dans-video ”Battlecry” en schreef het boek ”Openhartig” over haar ervaringen met het werken met jongeren.

Momenteel is zij mede organisator van de BeleefdeBijbel-events, iets wat helemaal op haar lijf is geschreven.

Daarnaast organiseert Elsa retraites, draait ze mee in de lokale politiek, spreekt zij her en der in Nederland in kerken, jeugddiensten, vrouwen-bijeenkomsten en is ze momenteel bezig met haar tweede boek.

Elsa doet haar werk via Stichting Woord Actief www.woordactief.nl