Docent 5 – volgt z.s.m.

'Van zorgen maken naar tot een zegen zijn; #hoe dan?'
Hierover spreekt Erik Smit, pastoraal therapeut tijdens ronde 3.

We gaan met elkaar eens verkennen, waarom Jezus zegt dat je geen zorgen hoeft te maken over je eten en drinken en kleding, terwijl ik me daar echt wel druk over maak.
En wat verandert er dan als je eerst Zijn koninkrijk zoekt en Zijn gerechtigheid?
Moeten we dan van het aardse naar het hemelse?

We gaan aan de hand van de woorden van Jezus een beetje ontdekken hoe bezorgd zijn, je zorgen maken in ons lijf is verankerd. En we gaan een beetje ontdekken hoe we daar vandaan naar een opener houding kunnen komen, een houding waarin we durven ontvangen wat ons gegeven wordt, en daarvan durven uitdelen aan anderen.

Erik Smit

Als pastoraal therapeut geloof ik in de helende kracht van verbinden. Vanuit mijn ervaring en overtuiging geloof ik, dat ook voor ieder mens, contact maken en verbinding zoeken helend en helpend kan zijn. In onze levensreis raken we vaak verbindingen kwijt; wat we denken komt niet meer overeen met wat we voelen, ons lijf verliest contact met ons hart, we raken relaties kwijt of ze boeten sterk in aan kwaliteit. Graag ga ik samen met jou op zoek naar de plek waar je verbinding bent kwijt geraakt. We gaan hoe er weer verbinding gelegd kan worden met het je eigen innerlijk, met anderen en met God. Ik werk daarbij in het concrete hier en nu, ervarings- en lichaamsgericht, omdat ik ervaren heb, dat wat er in je leeft, merkbaar aanwezig is in je lijf en leden.

Helende verbinding ontstaat alleen als we, alles wat er in jou is, met aandacht en begrip aan het licht brengen. Vanuit de helende ervaring van het moment, komt als vanzelf aan het licht wat verloren is, en zo wordt het teruggevonden. Zo kom je tot verandering van denken, voelen en handelen. En komt er weer ruimte voor relaties en voor persoonlijke ontwikkeling en groei.

Vanuit praktijk 'Licht-vaardig' geef ik begeleiding, pastoraat en therapie, en trainingen, waaronder een een christelijke mindfulnesstraining; 'Aandacht voor Rust'.

Bezoek Erik online @ www.licht-vaardig.nl