Docent 7 – volgt z.s.m.

Mijn naam is Marjanne Stoopendaal. Ik ben getrouwd en moeder van twee prachtige jongens.

Ik heb veel plezier in het scheppend bezig zijn. Door gewoon doen en uitproberen heb ik mijzelf op dit vlak steeds verder ontwikkelt. Af en toe volgde ik lessen of een workshop om technieken te leren, materialen te ontdekken en inspiratie op te doen. Ik werk voornamelijk met acrylverf. Ik maak werk met figuratieve elementen maar ook vaak abstract.

Inmiddels heb ik mij volledig gericht op mijn passie; het schilderen en creatief bezig zijn en anderen stimuleren het creatieve gen in zichzelf te ontdekken. Tevens maak ik deel uit van het kunstenaarscollectief van Klooster Nieuw Sion in Diepenveen,  waar wij creatieve- en schilder retraites verzorgen en ben ik werkzaam voor Stichting Arts Alive. Sinds kort wordt mijn werk te koop aangeboden in een galerie in Amerika en mag ik op deze manier mijn grenzen verzetten.

Voor mij is schilderen een heerlijke uitlaatklep. Elke keer vind ik het een uitdaging om iets nieuws te ontdekken en uit te proberen. Een nieuwe techniek, nieuwe materialen en toevoegingen. Teksten of liederen kunnen een grote inspiratiebron zijn. Niet altijd weet ik van te voren wat ik ga schilderen of waar het schilderij ‘naar toe gaat’. De schilderijen kunnen meerdere lagen bevatten en zo een verhaal vertellen. Soms zet ik een schilderij dat al ‘klaar’ is weer op de ezel en ga daarop door of verander het weer helemaal.

Ik hou van heldere, krachtige, vrolijke kleuren en de techniek Mixed Media pas ik veelvuldig toe. Super leuk om allerlei materialen in mijn schilderijen te verwerken.

Het is bijzonder om te zien dat mijn schilderijen ontroeren, bemoedigen en troosten en dat mensen er vrolijk van worden.

Ik geniet er ook van als ik anderen mag stimuleren hun creativiteit te gaan ontdekken.

Workshop informatie

Deze volgt z.s.m.