Sandra Offereins – Lied voor jou

Hallo, ik ben Sandra Offereins, lid van het BdB-team en op deze pagina stel ik me aan je voor.

Workshop Lied voor jou

We gaan tijdens deze workshop het voorbeeld van David volgen. David had best redenen om zich zorgen te maken. Toch kiest hij ervoor om tijdens uitdagende omstandigheden, op moeilijke momenten, zich te richten op God, om zijn kracht te hervinden door (vaak een nieuw) lied te zingen tot God. Wat in een klaagzang begint eindigt in een lied van overgave en adorering, in jubelzang. Wat een strategie!

Uit eigen ervaring weet ik dat een bepaald aanbiddingslied soms een poos met mij meewandelt op mijn weg. Een lied dat past bij mijn situatie en uitdagingen. Ik beluister het dan keer op keer. Dan zing ik het zodra het in me op komt borrelen, zo door de dag heen. Soms blijft een bepaalde zin hangen en landt dan diep in mij. Het bouwt mijn geloof en geeft me nieuwe kracht.

Zing een nieuw lied voor de Heer ! (o.a. Psalm 33:3; 96:1; 98:1; 149:1; Jesaja 42:10; Openbaringen 5:9; 14:3)

Met mijn hulp ga jij een nieuw lied maken (een woord, een zin of kort refrein) en zingen. Een lied, met een bijbeltekst als kern, een lied dat je gaat zingen als er zorgen opkomen in je gedachten, een lied dat jouw persoonlijke zorgen tegenspreekt en verdringt wanneer en zodra je het lied gaat zingen. Een lied dat je vrede, kracht en moed geeft.